Snurrigt av Rasmus Persson!


Har hittills inte skrivit något om den gräddfil som alla borgerliga kommunalråd utom Gabriella Blomgren och Rasmus Persson valt att ge sig själva så att de får gå före dem med större vårdbehov till en privatläkare istället för till landstingets sjukvård.

För oss i oppositionen har det aldrig funnits någon tvekan – vi tycker att det är fel av flera skäl och står därför utanför det! Vilket alltså även miljöpartisten Gabriella Blomgren och centerpartisten Rasmus Persson har valt att göra. Gott så, och jag ger dem verkligen stora plus i kanten för det!

Men Rasmus Persson kan inte låta bli att göra något vettigt utan att ge en stor skopa ovett åt oss i oppositionen. Det är sorgligt, men tyvärr en del i Rasmus Perssons ibland lite väl polemiska natur.

En av kommunalrådet Rasmus Perssons orosmoln är att vi från oppositionen har ”tipsat media” om detta. Detta, som både han och Gabriella Blomgren samt socialdemokraterna Lena Baastad, Jonas Karlsson och Carina Dahl, samt vänsterpartisten Murad Artin tycker är fel, har givetvis läckts från oss. Som att medborgarna i Örebro inte har rätt att känna till vilka förmåner vi politiker har. För mig är det självklart att vi som företräder örebroarna ska vara hundraprocentigt transparenta vad gäller våra rättigheter, villkor och förmåner.

Rasmus Perssons argumentation är minst sagt lite snurrig, men väl i linje med en del andra snurrigheter från hans sida. På onsdagens programnämnd beslutade vi om hur upphandlingskraven ska se ut för det nya boendet för människor med funktionsnedsättningar. Från oppositionen tryckte vi på att krav om meddelarfrihet bör skrivas in i underlaget. Detta sade Rasmus Persson nej till på grund av att det inte är förenligt med svensk lag. Enligt honom. Vi i oppositionen påpekade att det visst är det. Men det vägrade Rasmus gå med på och majoriteten i programnämnden fattade beslutet utan vår synpunkt beaktad.

Nu fick jag just ett mail om att Rasmus Persson själv, själsvådligt, kört över sin egen majoritet och faktiskt gjort om ett fattat beslut i enlighet med oppositionens önskemål. Bra och klokt rent innehållsmässig, men knappast speciellt förenligt med att hålla sig till demokratiskt fattade beslut, kan jag tycka.

Annonser

2 thoughts on “Snurrigt av Rasmus Persson!

  1. Min poäng blir att s+v gjorde skillnad på folk och folk under förra mandatperioden (vilket jag var mot). Ni gav nämligen manligt dominerade yrkesgrupper samma förtur som nu Staffan har medan man förvägrade de kvinnligt dominerade grupperna. Var är skillnaden?

  2. Hej Rasmus,

    Det som skedde förra året var ju att en förvaltning, Tekniska förvaltningen, gav sin personal en rätt som andra chefer inte gav deras personal. Det var på många sätt fel och vi tvingade också Tekniska förvaltningen att ta bort det. Jag håller nämligen helt med dig om att det var orättvist!

    Det Staffan nu har gjort är att fatta beslut om att ge sig själv en rättighet som andra i kommunen inte har – det svider hos människor är jag säker på!

    Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s