Stoppa matchen!


Det känns igen, men det är skönt att kunna återupprepa gamla slagord som till och med var aktuella långt innan jag fanns. Men nu är det Israel och inte Chile som är aktuell Davis Cup-motståndare vilket var fallet i Båstad 1975.

Nu ska Sverige möta ett krigförande land som allt fler kräver en total bojkott av. Jag tycker att det är naturligt att matchen antingen stoppas eller att det blir en total bojkott; medial, sponsor- och publikmässig.

Så nu, 34 år, ekar åter ropen: Stoppa Matchen!

Annonser

8 thoughts on “Stoppa matchen!

 1. Ursäkta, men kan någon förklara vad en tennismatch har med rätten att få försvara sitt land?

  Ska inte Israel få skydda sig om det är terrorister som skickar iväg raketer mot deras folk? Det bästa sättet att få kriget att sluta är ju att få Hamas att sluta skjuta sina hemmagjorda raketer mot Israel. Inte att sluta spela tennis… Raketerna är ju dessutom är av så dålig kvalite att de skadar personerna som bor i gaza (det glömmer man tydligen bort…)

 2. Att vara antizionist och hata judar är exakt samma sak. Att förneka ett folk sitt urhem, sitt hemland, det är rasism. Palestinierna är ättlingar till inflyttade muslimer sedan 700 e.kr. – man erövrade det som idag är Israel med vapen i hand. Det Israel har gjort är vare sig bättre eller sämre. Vad gäller islam så har muslimerna hatat judar (”söner och döttrar till apor och svin”) sedan Muhammed själv blev dissad av judarna för att de vägrade att erkänna honom som deras profet. Vid Khaybar, en judisk stad i det som idag är Saudi, så lät han förslava kvinnorna och avrätta samtliga judiska män. Källa? Koranen och Hadith.
  Bombkastarvänstern slår till igen. Vänsterns Sturmtruppen angriper judar och i maskopi med islam och muslimer så står man idag för den mest rabiata och aggressiva antisemitismen sedan Hitler och nazismen. Medan nazismen idag är en pytteliten utfryst grupp, så är extremvänstern poppis och har utvecklat samarbete med muslimer. Man delar samma agenda (rabiat USA hat och Judehat, numera kallat “antizionism”).
  Mina synpunkter på Khaybar är i allra högsta grad viktigt, Korstågen gjordes trots ett fredligt budskap – dvs kristendomen (de 4 evangelierna, försök hitta uppmaning till våld där), Khaybarmassakern, som ligger till grund för Islams institutionaliserade antisemitism gjordes PÅ GRUND AV budskapet islam gör gällande. Islam är en krigisk och aktivt aggressiv ideologi-religion. Allt är dualism för en sann troende muslim. Läs Hadith, läs Koranen. Läs i synnerhet vad de senare surorna säger om muslimens plikt, läs även Haditherna, i synnerhet Al-Bukhari och Muslim, där kommer du att få skräckinjagande läsning. Kom ihåg att Hadith är lika heligt som koranen för en sann muslim.

 3. Ja den som inte är tennisintresserad har ju lätt för att hindra andra från att syssla med sitt intresse.

  Hur vore det om de politiker som alltid kräver massa saker själva offrar sig, istället för att tvinga andra.

  Vad har de Israelisksa tennis-spelarna med den pågående konflikten att göra förresten? Varför ska vi straffa dem?

  Det är inget annat än vanlig simpel populism att ropa på bojkott i det här läget, tråkigt att Sveriges vänster inte kan ägna sig åt något mer konstruktivt.

 4. Raketer avfyras från Gaza. Raketer avfyras från Rosengaza i Malmö mot brandmän. Det är inte underligt att man som ateist blir förvånad över fundamentalisternas krav och ockupationer i Malmö. Det var inte ett sådant samhälle jag tänkte mig att bli gammal i.

 5. Calle,

  Hade jag kunnat gjort något mer för freden hade jag gjort det!

  Poängen med bojkott av sådant som folk faktiskt bryr sig om, typ tennis, är ju att det skickar signaler att beteendet är oacceptabelt.

  /John

 6. Nänänänä. Blanda inte ihop idrott och politik med mindre fallet är odiskutabelt stött av en någorlunda enig opinion. Stoppa matchen mot Zimbabwe!

 7. ”Blanda inte ihop idrott och politik”
  -Israel hindrar palestinska idrottsmän att resa ur palestina, israels bomber gör att palestinska barn inte har en chans att spela fotboll eller tennis. Så enkelt är det!

  ”Vad har de Israelisksa tennis-spelarna med den pågående konflikten att göra förresten? Varför ska vi straffa dem?”
  -Dom gör ett aktivt val att representera israel som mördar ett helt folk. idrott är politik!

  ”Att vara antizionist och hata judar är exakt samma sak. Att förneka ett folk sitt urhem, sitt hemland, det är rasism. Palestinierna är ättlingar till inflyttade muslimer sedan 700 e.kr. – man erövrade det som idag är Israel med vapen i hand.”
  -DET VAR JU FÖR I HELVETE 1300 ÅR SEDAN!!! Ni kan inte mörda barn och civila idag för vad deras ättlingar gjorde för 1300 år sedan, det som sker i gaza är en etnisk rensning! Känner du inte igen ghettona, och diskrimineringen? I warzava-ghettot fanns det motstånd som slogs lika tappert och rättfärdigat som gaza-gör idag!

  ”Ska inte Israel få skydda sig om det är terrorister som skickar iväg raketer mot deras folk?”
  -israel är ockupant! palestina ockuperade. är det svårt?

 8. Israel ger inte utresetillstånd till palestinska idrottare. Vilket innebär att de inte kan vara med i tävlingar utanför Palestina. Vad har idrottarna med politik att göra. Inte ens ungdomar som fått stipenndium i USA elle England får lämna Palestina.
  Om vi nu ska ha frihet att utöva idrott mellan folk från olika länder, varför kan inte Israel verka för detta själva. Annars finns risken att de framstår som en apartheidregim.
  Lars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s