Vidrigt med judeförföljelser – vad bör göras!?


Runt om i Sverige upplever judar en ökad förföljelse efter Israels invasion av Palestina.

Jag har läst många böcker och sett många filmer, nu senast ”Falskmyntarn” som vann förra årets Oscar för bästa utländska film, och därmed tagit del av hemska skildringar om Förintelsen och hur judar behandlades, och sågs på, i Tyskland på 1930- och 1940-talet. När jag läst klart boken jag nu håller på med ska jag hugga in i Jonathan Littells ”De välvilliga” som också bland annat handlar om Förintelsen.

När jag gick på gymnasiet och läste om judendom var vår religionslärare (Filip och Linda Hammars mamma för övrigt om nu någon var intresserad av det) väldigt noggrann med att påpeka skillnaderna mellan sionism, antisemitism och antisionism.

Antisemitism innebär fientlighet mot judar och judendomen (egentligen mot alla semitiska folkslag, men har kommit att innebära just judehat).

Sionism (och antisionism är givetvis motsatsen) innebär ursprungligen stöd för skapandet av en judisk stat (alltså Israel) men har idag, då staten de facto existerar, kommit att innebära ett stöd för staten Israel som sådan (och också ofta de gärningar som staten företar).

Många (inte alla) israelvänner, även i den svenska högern (Per Ahlmark är ju världsmästare på det) kopplar medvetet de båda termerna genom att ofta referera till Israel som ”den judiska staten” och israeler som ”judar”. Detta är ju i sig inte en fullständig sanning då ju definitivt inte alla israeler är judar, och även om det hade varit sant så är det ju helt ovidkommande. Även om det finns rasister och nazister och antisemiter, tyvärr allt för många och uppenbarligen dess värre även våldsamma, så är ju 99 procent av åtminstone den svenska kritikerkåren mot Israel INTE judefientliga.

Jag kan ju bara prata för mig själv och jag är definitivt inte någon antisemit. Skulle snarare säga tvärtom. Även bortsett från alla hemskheter jag läst om Förintelsen och därigenom fått sympatier, tycker jag att judendomen (INTE alla läror) är en rätt så harmlös religion.

Det som sker nu i Sverige, med judeförföljelser av olika slag, är vidrigt! Jag tar avstånd från det till hundra procent. Dock tycker jag som sagt att även den svenska israellobbyn borde tänka både en och två gånger när de hela tiden refererar till Israel som en judisk stat. Är man då motståndare till Israels gärningar blir man ju då per definition motståndare till ”judendomens gärningar” – och så går det inte gärna att tänka.

Hitler var mustaschprydd – är då alla vi som är motståndare till Hitler motståndare till alla mustaschprydda mäns gärningar? Knappast.

Så vad bör göras!? Givetvis först och främst sätta dit den som gör det, rasism och angrepp får aldrig gå ostraffat. Men också tänka på debatten och nyansera den. Jag kan personligen säga att jag INTE kan ge något ovillkorat stöd till vare sig Palestina eller palestinska anhängare just därför att jag inte riktigt alltid känner att vi är kritiska av samma orsaker.

Annonser

20 thoughts on “Vidrigt med judeförföljelser – vad bör göras!?

 1. Nizze,

  Jag har sagt det förut – det är fascinerande hur ni nazister först kunde hata judar och sen börja hata muslimer… vilka komma härnäst – skåningar?

 2. Oftast är det judar själva som ligger bakom div hot, hakkorsmålning, samt sabotage på judiska gravplatser.

  Avsikten är att gemene man ska tycka synd om dom stackars små ‘sympatiska’ fredliga ‘offren’.

 3. vad roligt att du läser böcker och ser filmer om ämnet. ett förlag till dig är att bosätta dig i gaza för ökat kunnande. då arabiska nyheter visar helt andra bilder än vad cnn och svenska nyheter gör så är det lätt att förstå att araberna och jag som svensk uppfattar att judarna styr vad vi får veta.
  att judarna blev utsatta för förföljelse i usa och tyskland är beklagligt, men än värre då judarna som påstår att tyskarna byggde muren ,själva gör likadant mot sitt eget värdfolk ,gör att jag personligen tror att judarna byggde muren och var med att förinta varann. liknande har inte setts någon annanstans i världen bara i tyskland och israel och båda innefattar judarna!
  usa gillar inte judar och araber och jag kan se hur dom klappar händerna då dessa folk har ihjäl varann.
  om judarna och araberna var lite smartare skulle dom se att usa vill att detta krig ska pågå. dom säljer vapen som förgör två folkslag dom inte tycker om. varför gav man palestina till judarna? jo för att skapa krig och söndring. och den enda som tjänar på det är usa.
  om usa tyckte om judarna skulle dom i stället stannat i usa…detta kunde hänt i sverige. då skulle jag sitta instängd i stockholm och skicka raketer över muren. och då skulle jag bli kallad terrorist. och jag skulle vara stolt över det. jag önskar hizbollah och hamas all lycka i det krig dom för mot de riktiga terroristerna judarna.må ni få tillbaka ert land. och må judarna skörda vad de sår.gud är störst och godheten kommer att segra. de saktmodiga ska besitta världen och jag kan inte se en enda saktmodig jude. jill

 4. nej men jag tror att du är ute och cyklar. men inte i gaza och inte i treblinka. du sitter här i tryggheten och vet inte vad du pratar om.

 5. Det är på grund av att det finns avfällningar, som
  John Johansson (säkert en synonym för Kosher Cohen), som världen ser ut som den gör.

 6. Just nu stiger bensinpriset i Sverige bara för att en massa judar springer o skjuter på varann i Gaza …

 7. Ni sossar med er muslimofila och antisemitiska hållning har i allra högsta grad bidragit till detta. Islams brinnande hat mot judar är förankrat i Haditherna och Koranen. Vänsterns hat mot judarna är för att ni på något sätt tror att muslimerna är ”förtryckta”. Istället går ni deras ärenden, trots att de föraktar er – för ni vänstermänniskor är: queer, feminister, ateister – islam hatar allt sådant – muslimer hatar allt sådant. Men de använder er, precis som Lenin använde sig av Mensjevikerna. Ni är…godtrogna idioter.

 8. Jag måste trots Jontes ordval dela hans analys…tyvärr ligger det mycket i det han säger.

 9. Hmm kul diskussion här, fantastiska inlägg.

  John jag tycker du skriver kloka ord om sammanblandningen av staten Israel och Judestaten Israel.

 10. Mr maggot: Är du utvecklingsstörd eller försöker du bara provocera? Kolla på YouTube får du själv se ”klottervideor” och vilka som utför dem.

 11. Att vara antizionist och hata judar är exakt samma sak. Att förneka ett folk sitt urhem, sitt hemland, det är rasism. Palestinierna är ättlingar till inflyttade muslimer sedan 700 e.kr. – man erövrade det som idag är Israel med vapen i hand. Det Israel har gjort är vare sig bättre eller sämre. Vad gäller islam så har muslimerna hatat judar (”söner och döttrar till apor och svin”) sedan Muhammed själv blev dissad av judarna för att de vägrade att erkänna honom som deras profet. Vid Khaybar, en judisk stad i det som idag är Saudi, så lät han förslava kvinnorna och avrätta samtliga judiska män. Källa? Koranen och Hadith.
  Bombkastarvänstern slår till igen. Vänsterns Sturmtruppen angriper judar och i maskopi med islam och muslimer så står man idag för den mest rabiata och aggressiva antisemitismen sedan Hitler och nazismen. Medan nazismen idag är en pytteliten utfryst grupp, så är extremvänstern poppis och har utvecklat samarbete med muslimer. Man delar samma agenda (rabiat USA hat och Judehat, numera kallat “antizionism”).
  Mina synpunkter på Khaybar är i allra högsta grad viktigt, Korstågen gjordes trots ett fredligt budskap – dvs kristendomen (de 4 evangelierna, försök hitta uppmaning till våld där), Khaybarmassakern, som ligger till grund för Islams institutionaliserade antisemitism gjordes PÅ GRUND AV budskapet islam gör gällande. Islam är en krigisk och aktivt aggressiv ideologi-religion. Allt är dualism för en sann troende muslim. Läs Hadith, läs Koranen. Läs i synnerhet vad de senare surorna säger om muslimens plikt, läs även Haditherna, i synnerhet Al-Bukhari och Muslim, där kommer du att få skräckinjagande läsning. Kom ihåg att Hadith är lika heligt som koranen för en sann muslim.

 12. Att vara antizionist och hata judar är exakt samma sak. Att förneka ett folk sitt urhem, sitt hemland, det är rasism. Palestinierna är ättlingar till inflyttade muslimer sedan 700 e.kr. – man erövrade det som idag är Israel med vapen i hand. Det Israel har gjort är vare sig bättre eller sämre. Vad gäller islam så har muslimerna hatat judar (”söner och döttrar till apor och svin”) sedan Muhammed själv blev dissad av judarna för att de vägrade att erkänna honom som deras profet. Vid Khaybar, en judisk stad i det som idag är Saudi, så lät han förslava kvinnorna och avrätta samtliga judiska män. Källa? Koranen och Hadith.
  Bombvänstern slår till igen. Vänsterns Sturmtruppen angriper judar och i maskopi med islam och muslimer så står man idag för den mest rabiata och aggressiva antisemitismen sedan Hitler och nazismen. Medan nazismen idag är en pytteliten utfryst grupp, så är extremvänstern poppis och har utvecklat samarbete med muslimer. Man delar samma agenda (rabiat USA hat och Judehat, numera kallat ”antizionism”).

  Mina synpunkter på Khaybar är i allra högsta grad viktigt, Korstågen gjordes trots ett fredligt budskap – dvs kristendomen (de 4 evangelierna, försök hitta uppmaning till våld där), Khaybarmassakern, som ligger till grund för Islams institutionaliserade antisemitism gjordes PÅ GRUND AV budskapet islam gör gällande. Islam är en krigisk och aktivt aggressiv ideologi-religion. Allt är dualism för en sann troende muslim. Läs Hadith, läs Koranen. Läs i synnerhet vad de senare surorna säger om muslimens plikt, läs även Haditherna, i synnerhet Al-Bukhari och Muslim, där kommer du att få skräckinjagande läsning. Kom ihåg att Hadith är lika heligt som koranen för en sann muslim.
  Men, det fascinerande är det rabiata judehatet i form an “antizionism” som vänstern gör sig skyldig till, den positionen LEGITIMERAR muslimer och vänsterextremisters angrepp på judar och judisk egendom.
  Det ÄR ett religionskrig. radikaler i Västvärlden är som de tre aporna: ser ingen ondska, hör ingen ondska, säga ingen ondska. Islam ÄR i krig mot alla icke-muslimer. Fråga vilken imam som helst, du kommer att märka hur han skruvar på sig, för det är en obekväm fråga. Läs Haditherna:
  “På den sista dagen kommer stenarna och träden att tala och säga: “O muslim, det gömmer sig en jude under mig, döda honom!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s