Kent har inte Sten-koll på vem som behöver tröstas


Sten Tolgfors totalsågas – inte av sossar och vänsterpartister, inte av försvarsivrare eller fredsvänner – utan av sina egna. Av distriktsordföranden i de fyra borgerliga allianspartierna döms Sten Tolgfors till ett underbetyg.

Endast TRE PROCENT av alla ovanstående tycker att Sten Tolgfors gör ett särskilt bra jobb. TRE PROCENT!!!! Det är ju en … skrattretande låg siffra.

Nu rycker dock Kent Persson ut för att trösta Sten ”Tomhylsan” Tolgfors. Och han gör det på de mest fantasifulla sätt.

För det första ursäktar han sin frånvaro av svar med orden att han minsann alltid tackar ”nej till att svara på frågor som är gjorda för att få användas för att lyfta fram negativa svar.” Vilket ju faktiskt är skitroligt – Kent Persson, distriktsordförande i Moderaterna i Örebro län utgår från att en undersökning om stödet för regeringen bland regeringsanhängare kommer att innehålla så negativa svar att de är värda att lyfta fram! Jag tycker det är förvånande på alla sätt att bara tre procent (!) av distriktsordförandena i Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Krisdemokraterna gillar Sten Tolgfors.

Det visste dock tydligen Kent Persson som är snäll nog att inte ställa upp i undersökningen (vilket ju rimligtvis hade bättrat på Tolgfors betyg – eller?)

För det andra tröstar Kent Persson Sten Tolgfors med följande kniv i ryggen: ”Du är en bra företrädare för moderaterna och alliansregeringen.”

Vilken dräpa! Något värre kan man väl inte säga om en människa när vi nu gått in i 2009. Cirka 30 000 människor har enligt Försäkringskassan blivit utförsäkrade vid årsskiftet på grund av beslut som den borgerliga regeringen MEDVETET har fattat.

Kanske borde Kent Persson trösta de människorna som nu, invalidiserade och cancersjuka, måste leva på försörjningsstöd eller tvingas tillbaka till ett arbetsliv de kanske inte klarar av.

Annonser

3 thoughts on “Kent har inte Sten-koll på vem som behöver tröstas

 1. Noll koll. Det var inte distriktsordföringar som svarade på enkäten, det var föreningsordföringar. Syftet med många av dessa enkäter är att kunna föra fram negativa nyheter om enskilda politiker. Det drabbar alla partier med jämna mellanrum, så även sossarna. Jag gillar inte denna typ av journalistik och betraktar den inte särskilt djup eller seriös. Jag vet inte om John egentligen gillar denna typ av journalistik, men det visar sig väl. Antar att det kommer liknande undersökningar kring stödet för Sahlin och jag är inte så säker på att det kommer visa så starka siffor.

 2. Ledarredaktionen i VLT skrev häromdagen under rubriken ”Skyll inte allt på Tolgfors!”. Det mest makabra (i mitt tycke alltså) var meningen ”Ett gott råd till de uthängda: Ta det inte personligt!” Tolgfors och Ewa Björling, som hamnar sist i rankingen, är kanske de sista som behöver en ledarredaktions stöd. Ministrarna klarar sig nog, lite stött självförtroende är inte hela världen. Jag funderade på att skicka ett gott råd till ledarredaktionen: Det vore schystare med en ledare på temat ”Ni som nu utförsäkras: Sverige har begåvats med en regering som är okänslig, kall och verklighetsfrånvänd. Ta det inte personligt!”

 3. Kent,

  Åh… då hade jag väl åtminstone halvkoll?

  Gillar och gillar… jag gillar fri journalistik. Vill media skriva artiklar om att tre procent av FÖRENINGSORDFÖRANDENA i de fyra borgerliga partierna tycker att Sten Tolgfors gör ett bra jobb är inte jag den som är den.

  Anna,

  Hehe helt rätt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s