Hej då 2008!


Snart bara 24 timmar kvar av 2008. Återstår gör det sista av städningen, tillagning av förrätt och efterrätt, framplockning och förhoppningsvis en riktigt trevlig nyårsmiddag i morgon! Det är vad som återstår av ett år som varit händelserikt både privat, i Örebropolitiken, och nyhetsmässigt.

Det finns alltid saker man glömmer i ett år (själv inser jag att närminnet är sämre än vad minnet av händelser från längre tillbaka i tiden är) men detta är sagan om 2008 enligt John Johansson.

Från våren kommer jag framförallt minnas mordet på Engla i Stjärnsund och morden på Max och Saga i Arboga. Om detta har sagts så mycket att det knappast finns ett vettigt ord till att skriva. Arbogamorden var det som berörde mig mest. Arboga ligger bara ett par mil från Köping och fyra mil från Örebro, jag vet vilka de berörda är och någonstans blev Engla, som självklart är en tragedi på alla sätt, bara ”för jobbigt”. Dels givetvis det fruktansvärda mordet och de lite väl ingående berättelserna om hur det gick till, men också det mediala snusksnaskandet i polisutredningen och rättsprocessen.

Någon sorts rädsla för ett nytt kallt krig gjorde att våra ögon vändes mot Kaukasien och Georgien. Rysslands aggressioner skrämde bland annat mig och ja, jag trodde ett tag att det var fara och färde igen. Rapports årskrönika hade tesen att det var den globala finanskrisen som gjorde att Ryssland blev tvungna att sluta kriga och om det är sant är det väl glädjande att den krisen åtminstone förde något positivt med sig.

Sommaren var trevlig. Fotbolls-EM blev ju inte den succé jag hade hoppats på men flera timmar spännande fotboll blev det i alla fall. Missade Sverige-Spanien för Malins och Peters bröllop vilket det i och för sig var värt (vi förlorade ju fotbollen men bröllopet och festen var väldigt trevligt.

Var en sväng till Wien också för ESP-möte, vilket också var väldigt bra – årets enda utlandsresa för övrigt.

Spenderade i övrigt sommaren i Örebro och hade det baskat trevligt! Det var ju en fin sommar och jag badade mer i år än jag någonsin gjort sen jag blev vuxen.

Om våren var trevlig privat, för det var den, och sommaren som sagt var baskat trevlig, så var ändå hösten bättre. Top of the list är givetvis Lena! Om henne kan jag säga mycket men låt mig bara konstatera att, för att uttrycka poetiskt, att ett ljust år liksom blev ljusare i september.

Den första oktober flyttade jag till en ny lägenhet vilket också känns förbenat bra. Och är det något, någon sån där ”händelse” av 2008 som jag kommer minnas resten av livet så är det natten den 4 november när det stod klart att Barack Obama vunnit presidentvalet i USA.

I övrigt kan året sammanfattas med ett stort minus på mina sparkonton – även om jag är lyckligt lottad märker jag av finanskrisen på mitt eget lilla sätt. Jag kommer också minnas FRA-debaclet och den borgerliga fegheten när riksdagsledamöter sade ett men gjorde annat.

I Örebro har kommunen mer eller mindre vanstyrts av högerkoalitionen och detta år har nog avgjort en stor del av valet 2010.

Nu räknar vi mer… snart ett dygn.

Annonser

One thought on “Hej då 2008!

  1. Gott nytt år på dig!

    Dessutom, paasa på att använda er möjlighet till påtryckning och opinion. Ring till Israels ambassad på 08-52806500 och säg er mening.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s