Vem är oansvarig?


Staffan Werme beskyller oss socialdemokrater (men inte Vänsterpartiet som också är med på budgetförslaget, kanske därför att ett (V) är svårt att klämma in i ordet ”sanslös”) för (s)anslöst oansvarighet.

Det är ord och inga visor det, och Staffan sjunger därför att vi idag presenterade en tilläggsbudget för att investera Örebro ur den jobbkris med alla varsel som just nu drabbar oss.

Med politisk vilja och gemensamma ansträngningar kan Örebro kommun bidra till att minska effekterna av jobbkrisen och samtidigt värna välfärden och tryggheten. Både i framtiden och idag. Den politiska viljan saknar Staffan Werme helt. Istället för kraftfulla åtgärdspaket för att möta varsel (vår budget är kraftfull men förmodligen mer otillräcklig än behoven) gör han just ingenting.

Staffan Werme beskyller oss för att ha dålig koll på ekonomin. Kanske borde han titta lite efter på sin egen historia (någon Werme sade att kommunens omorganisation skulle frigöra 150 miljoner först men sedan sade samma Werme, när siffrorna så att säga ”föll på plats” att det visst inte bidde mer än typ 30 miljoner, om ens det). 120 miljoner i ”felräkningspengar” från en person som nu beskyller oss för (s)anslös oansvarighet.

Själv tycker jag det är värre att vi har en kommunledning som inte lyfter ett finger för att se till att jobb kommer till Örebro. Det man gör är ju faktiskt att skrämma bort företag (Systemtruckar, TNT…) när jobb behöver skapas! Det är helt fel metod. Det borde Werme inse.

Han har fullt upp att definiera hur oansvariga vi är. Den 27:e november var vi historiskt oansvariga. Nu är vi (s)anslöst oansvariga. Det borde väl ändå vara ett fall framåt?

Jag har lite förslag på andra ord Staffan Werme kan använda om vår oansvarighet:

”Hutlöst”, ”vettlöst”, ”extremt”, ”infernaliskt”, ”enormt”, ”totalt”, ”rejält”…

Så, nu har han i alla fall sju nya blogginlägg färdiga så han slipper ägna sig åt det. Så kan han ägna sig nåt bättre – typ… mota jobbkrisen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s