Ryggradslöshet på den borgerliga kanten


Ina Lindström, skolpolitisk talesman för Folkpartiet i Örebro, gläds på sin blogg för att beslut om att principerna kring vårdnadsbidraget nu är fattat i Programnämnd Barn och Utbildning. ”En valfrihetsreform” kallar hon det.

Det är läge att påminna om den folkpartistiska riksdagsledamoten Birgitta Ohlssons ord.

Jag anser att det är en kvinnofälla och jag tycker inte att Sverige behöver fler bidrag heller. Är man emot friår, sextimmars arbetsdag och medborgarlön så borde man rent logiskt vara emot vårdnadsbidraget också.

Det ska bli kul att möta Folkpartiet i Örebro i valdebatterna 2010. Jag riktigt längtar – jag ska slänga deras jämställdhetsambitioner i papperskorgen, deras integritetstankar i papperstuggen och deras solidaritet och socialliberalism i avfallskvarnen.

Av liberalismen finns intet. Av jämställdheten finns intet. Av integritetsivrandet finns intet. Av ryggradslösheten finns tusenfallt.

Annonser

One thought on “Ryggradslöshet på den borgerliga kanten

  1. Vårdnadsbidraget är en skam – alla borde istället få möjlighet att investera sin ”barnpeng” på det sättet de själva vill, oavsett om det är genom dagis, dagmamma, stanna hemma själv, eller något annat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s