Intressant forskning visar att samhället vill att ungdomar med funktionsnedsättningar inte ”ska” ha ett sexliv


Funktionsnedsatta ungdomar ska inte ha sex. Det liksom… ska de bara inte… Den mentaliteten finns nog dessvärre hos en och annan i samhället och tyvärr tycks den också finnas hos skolor, även särskolor och skolor som har många funktionsnedsatta. Tydligen är det nämligen så att funktionsnedsatta ungdomar inte får någon sexualundervisning, ja – de stängs till och med ute från den! Trots att det kanske är dem som behöver den allra mest.

För mig som politiskt engagerad i frågor som rör funktionsnedsättningar (det som människan har) och funktionshinder (det som samhället har) är detta upprörande! Ja, det borde det givetvis vara för alla – ingen människa kan rimligtvis tolerera en syn på sex att det bara är för dem som fungerar helt fullt och väl. Ingen människa har rätt till sex, men en människa har ändå rätt att få en möjlighet till sex om han eller hon har någon att ha sex med – det borde vara en självklarhet! Jag tycker dessutom att hela fältet bör utvecklas rejält – bättre hjälpmedel för människor med fysiska funktionshinder bör tas fram och det bör vara ett offentligt ansvar att så sker!

Annonser

2 thoughts on “Intressant forskning visar att samhället vill att ungdomar med funktionsnedsättningar inte ”ska” ha ett sexliv

  1. Fantastiskt jobb du gör! Har inte hittat din blogg fören nu och kommer prenumerera som en galning.

    Mamma till Tekla två är Cp-skada.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s