Förlåt dem Gud, ty de veta icke vad de göra!


Ullis och Björn har gaddat ihop sig mot mig, kära bloggläsare. Det är ok, de kan ibland behöva göra det för att ha en chans men i det här fallet behöver de snarare än armada som sympatiserar med dem för att komma nära. Det är nämligen så att de är fortfarande är lite bittra över att Hillary Clinton inte fick chansen att bli amerikansk president (då de demokratiska väljarna helt enkelt inte ville ha henne) och det gör att deras ogenerade hyllande till Hillary Clinton blir närmast överjordiskt.

Vilket inte är så konstigt, ty Björn och Ullis är, trots alla deras kvaliteter och förtjänster, två personer med synnerligen markant dålig smak. Björn gillar Hammarby och Ullis gillar konst. Så egentligen borde man ha förståelse för att de från tid till annan även halkar snett åsiktsmässigt.

Ullis har skrivit en väldigt onyanserad hyllning till Hillary Clinton som jag kommenterat. Och idag, när jag och hon stod och huttrade på Våghustorget för att prata politik med örebroare, kom Ullis med det sista desperata argumentet: ”Du är mot Hillary Clinton bara för att hon är kvinna! I förrgår skrev du ju positivt om Göran Persson!”

Det bör sägas i klarspråk: Hillary Clinton är inte genomusel – det har jag aldrig påstått. Men hon är heller inte ”bäst i världen”.

Men i Sverige har hon fått någon sorts kultstatus som världens bästa politiker – en syn som glädjande nog inte delades av amerikaner. Det är extra tråkigt när två så normalt kloka personer som Björn och Ullis tappar all sans och balans i hyllandet av henne, men det är extra roligt då att få en chans att berätta, på ett mycket odrygt sätt skall tilläggas, hur saker och ting verkligen ligger till!

(Fotnot: Någon kan kanske tycka att detta inte var så värst odrygt skrivet. Till dem skall sägas att vi har en, som Björn brukar säga, rå men hjärtlös ton på jobbet. Till den är jag högst oskyldig då jag normalt är en väldigt snäll och timid person. Allt fel är alltid någon annans!)

Annonser

One thought on “Förlåt dem Gud, ty de veta icke vad de göra!

  1. ”För att hon är kvinna” *S* Nej, men du efersöker ofta de gamla landsfadersgestalterna i olika skepnad, du konservative yngling. Längtar efter Göran Persson minsan – jösses… det finns ju en anledning varför svenska folket ville ha bort honom men så krisar det lite och folk vill ha sina välkända symboler av starka ledare som ska leda den förvillade flocken. Lika patriarkalt som moses ökenvandringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s