Arton kronor fattigare, men mycket livskunskap rikare!


Var på fest hos Victor ikväll. Trevligt sätt att fördriva en onsdagkväll på, även om jag hade lite ont i huvudet och var inne på att … ta det lite lugnare. Tog det relativt lugnt ändå nu dock – en har ju för bövelen jobb i morgon (vem lägger egentligen en fest på en onsdag – bah! Studenter och ungdomar, detta djävulens otyg!)

Förutom att det på festen poppades ”Hello Africa” med Doktor Alban (vilket i och för sig jag är medskyldig till) blev festens höjdpunkt när alla slösade 18 kronor på att sms:a en fråga till 118 100. Det bolagen har nämligen någon sorts maskin som svarar på ”allt”.

Lättlurade jävlar, som jag och alla andra på festen, skickade in den något standardiserade frågan: ”Vem är XX?” där XX var en själv. Svaret på frågan vem John Johansson är lyder:

118 100 tror att John Johansson är en glad och generös person. Vi tror att han gillar att se på kärleksfilm och att jonglera med brinnande yxor. Dock inte samtidigt.

För detta betalade jag 18 kronor (Victor sa att det kostade ”typ tio” så han är fasen skyldig mig 8 kronor nu) PLUS SMS-taxa. Typ 19 spänn för att få reda på att jag är en toffel som gillar faror i livet. Like I didn’t know!

Men seriöst så verkar tjänsten funka helt otroligt bra. Det är skithäftigt att läsa svaren på en del av frågorna som skickats in via sms.

Några exempel:

Vad heter den förra låten som spelades på karlstads nya radio?

Med en viss osäkerhet om när exakt du lyssnade så har de spelat två låtar; Dance with a stranger med Dance with a stranger eller , Two for the price of one med ABBA. Just nu spelar de Metallica. Ha en bra dag!”

Vad skulle hända om jag åt tomtens renar?

Om du skulle äta upp tomtens renar så skulle du nog hamna på tomtens lista över elaka barn och skulle därför inte få några julklappar kommande julafton. Inte nog med det skulle förmodligen övriga barn få julklapparna med väldig försening om än några alls. 118100 tycker att man kan hålla sig till vanliga renar som inte fyller samma funktion som tomtens magiska renar.”

Om alla i hela världen skulle komma till sverige, hur tätt måste man stå för att alla ska få plats?

Om man tar hela jordens befolkning och sprider ut över Sveriges yta får varje person 0.7 kvm att råda över. Tänk va mysigt att ha så många att krama och vilken julafton det skulle bli med så himla många att få paket av!

Och så svaret på den största frågan av dem alla, som jag ställde till kommunalrådet i Linköping utanför Cloetta Center förra veckan, som inte han heller kunde svara på:

Vad är skillnaden på center och plopp, från cloetta?

Center och Plopp har olika recept beträffande fyllningen. Plopp-fyllningen har något lägre socker- och fetthalt än Center-fyllningen har, men framförallt är aromtillsatsen av helt olika karaktär. Plopp har aromen cumarin (substitut), med smak av karamell, och Center har aromen kola. Dessutom är Plopp-fyllningen lite ”rinnigare”.”

Jag har så många frågor som jag vill ha svar på, men nån måtta får det vara på slöseriet! Det får komma sen!

Men om någon vill ställa en rolig fråga får de gärna publicera svaret här på bloggen! Man sms:ar bara frågan till 118 100 så får man ett svar – det kan ta ett tag beroende på hur svår frågan är!

Annonser

2 thoughts on “Arton kronor fattigare, men mycket livskunskap rikare!

  1. Jag skickade frågan: ”Varför är inte Sebastian Castro-Tello med i Hammarbys startelva längre?”

    Och svaret var självklart lysande: ”Vi har ingen fakta att bjuda på men däremot en teori och det är att han befinner sig i en formsvacka. Han har inte färgat laget på sistone och iom två nyförvärv på mittfältet kanske han blivit petad på sistone. Vi hoppas dock att han repar formen för vi på 118100 gillar Sebastian! Ha det bra!”

    Bevisar att de på 188100 har koll. Att de är trevliga. Och att de är alla trevliga människors vänner.

  2. Enligt wikipedia (som du i och för sig misstror) är Sveriges yta 449 964 km2, eller 449 964 000 000 kvadratmeter. Eftersom jordens befolkning är cirka 6 500 000 000 människor torde kvoten väl snarare bli 69 kvadratmeter mer person, och inte 0,69. Eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s