Nu erbjuds personalen inom Social välfärd influensavaccin tack vare Socialdemokraterna


Det var nog många som reagerade med förvåning och kanske också irritation över hur olika förhållningssätt det finns inom Örebro kommun angående erbjudande om influensavaccinering för alla anställda. I vissa förvaltningar får alla erbjudande om vaccinering – i vissa är förhållningssättet att ingen får sin influensavaccinering betald.

De förvaltningar som jobbat mest med frågan finns under Programnämnd Samhällsbyggnad. De gör ett fantastiskt arbete som också visar ett tydligt resultat – sjukskrivningarna är lägre där (vilket givetvis inte enbart beror på detta utan en rad orsaker, men nog är influensa en av de huvudsakliga sjukskrivningsanledningarna under höst och vinter).

På gårdagens sammanträde med Programnämnd Social välfärd väckte Carina Dahl frågan om att även personalen under Programnämnd Social välfärd, alltså exempelvis socialsekreterare, vårdpersonal inom äldreomsorgen och personalen inom stödet och servicen för människor med funktionsnedsättningar. Och Överförmyndarnämndens kansli, som i praktiken går på knäna av personalbrist. Fatta om flunsan slagit till där.

Nu har Tommy Larserö, chef över Programkansli Social välfärd (som inte finns längre, men han är chef över nåt i alla fall) beslutat att all personal under Programnmämnd Social välfärd ska erbjudas influensavaccin! Tack vare Socialdemokraternas förslag under gårdagens sammanträde!

Ett klokt beslut som kommer höja kvaliteten, öka hälsan och spara pengar! Bra!

Annonser

One thought on “Nu erbjuds personalen inom Social välfärd influensavaccin tack vare Socialdemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s