Göran Skytte kränker mig!


Jag är starkt religionsfientlig. Så är det. Det behövs inte kläs in i några ord – jag är religionskritiker och direkt fientlig till religion. Därmed inte till religiösa människor vilket är en extremt stor och viktig skillnad!

Jag mår fysiskt och psykiskt dåligt av att utsättas för religion. Vid begravningar, bröllop och dop står jag ut, men när jag står vid majbrasan på Valborg eller lyssnar på bekanta som sjunger på nationaldagen och vid samma tillfälle blir ”välsignad” kräks jag inombords.

Det är inget jag ber om ursäkt för – det är bara så.

Jag blir arg när allmänna val förättas i församlingslokaler. Jag blir arg när skolavslutningar äger rum i kyrkor. Jag blir arg när barn utsätts för luciatåg, adventsfiranden och julevangelier med motiveringen att ”i Sverige firar vi lucia”.

Det gör vi inte alls – kristna firar jul och lucia, svenskar firar vad svenskar vill fira!

Nu går Göran Skytte ut och gör åtlöje av oss humanister och ateister – igen. Denna ex-marxist som nu vridit sig så långt höger ut att han snart trillar av kanten – om han inte redan har gjort det. Det är som att han måste visa på att han är höger, i varje ord, gärning och praktisk handling karln företar sig. Det är hans rätt att göra så, men för det behöver han väl inte kränka mig.

Det Göran Skytte gör är att säga att hans beteende är norm, mitt beteende är felaktigt.

Antingen är Göran Skytte ignorant och okunnig, eller så är han ingen vän av religionsfrihet, för det Göran Skytte helt negligerar är det faktum att religionsfrihet fungerar åt två håll.

Det ena är religiösas rätt att fritt be, utöva sina religiösa bruk och seder och så vidare. Det är en oinskränkbar rättighet för dem.

Men religionsfriheten syftar också till att låta oss som inte tror på tomtar och troll att slippa tomtar och troll.

Vi som inte trivs med biblar i hotellrumsnattduksbordslådor. Vi som inte vill bli välsignade. Vi som klarar oss utan helgmålsringningar i statlig TV – vi ber också om tillstånd att få finnas. Och FN tillåter oss faktiskt att göra det.

Religionen hör hemma i kyrkor, moskéer och synagogor. I det offentliga rummet har religiösa utövningar rätt att finnas genom att informera om sin verksamhet och förkunnelse. Men offentliga rummet är inte religiöst.

Annonser

53 thoughts on “Göran Skytte kränker mig!

 1. Ping: Ateistbloggen

 2. Det är klart att du är extremt fientligt inställd till religion och mår illa av den. Som Ayn Rand skrev så har kriget om mänskligheten alltid utkämpats mellan andens mystiker och kroppens mystiker. De som hävdar att ditt liv och ditt arbete tillhör gud, och de som hävdar att det tillhör dina grannar. Självfallet är det då naturligt för socialister av alla de slag att slåss mot religösa av alla de slag, och sinsemellan. Men ingenstans är det någon som vågar stå upp och endast säga att ditt liv och ditt arbete tillhör endast dig själv, och ingen annan.

 3. ”Men religionsfriheten syftar också till att låta oss som inte tror på tomtar och troll att slippa tomtar och troll.”

  Buhuuuu….nu kränker du mig…buh..snyft….

  ”Vi som inte trivs med biblar i hotellrumsnattduksbordslådor. Vi som inte vill bli välsignade. Vi som klarar oss utan helgmålsringningar i statlig TV – vi ber också om tillstånd att få finnas. Och FN tillåter oss faktiskt att göra det.”

  Jag trivs inte med ateistiska budskap vart dom än finns, men släng ut tidningar och tv ur hotellrummen, jag trivs inte med det…buhuu…jag är kränkt igen…snyft…dessa budskap kan hoppa ur tv’n emot mig utan att jag ens startar tv’n, lägger jag in den i gaderoben kanske den hoppar fram ändå…buuuhhuuuuu…snyft…

  Lägg ner offermentaliteten!
  Det är ingen som tvingar dig att läsa en Bibel i en byrålåda lika lite som att titta på helgmålsringning i tv.
  Väx upp, du kränker dig själv.

 4. Kan inte annat än att hålla med dig till 100 %. Det är märkligt hur lite tolerans och respekt många religiösa människor visar mot andra religioner men speciellt oreligiösa människor. Jag är också starkt fientlig mot religioner, inte för att det är något fel i de utan för att det är fel på oss människor som ofta utnyttjar religioner för olika negativa ändamål. Alla religioner förespråkar tolerans men tolerans är något många religiösa tyvärr inte har .

 5. Bengt,

  Det är ingen som tvingar mig att läsa bibeln – nej, men symboliken att den finns där. Att den kristna religionen har någon överhöghet, och än värre – någon sorts naturlig anledning att finnas där.

  Mig veterligen brukar inte TV direkt skrika ut ateistiska budskap! Tvärtom, det är helgmålsringning, gudstjänster och så vidare. När såg du senast ett ateistiskt program i TV?

 6. Varför blir man upprörd av att biblar ligger på hotellrum. Ingen tvingas väl att öppna dom och läsa. Det är väl bra för mångfald och bredd att möjligheten finns. Dessutom tror jag man mycket väl kan slå upp Bibeln och läsa bara av allmänintresse även om man är humanist. jag håller med dig om att en viss religionskritisk hållning är bra och fundamentalistiska kristna såväl som invandrargrupperingar som sitter fast i sina fundamentalistiska religionsidiotier ska ses med skepsis och i mångt och mycket motarbetas. Inget samhälle gagnas av grupperingar som blint tror på någon religion och därigenom befäster makt och inflytande över människors liv.

 7. Hej du.
  Vilken verklighet lever du i?
  Som kristen 20-åring kan jag meddela att i det vardagliga livet blir man ”kränkt” om och om igen. Hur många tror du respekterar en kristen person i Sverige idag? Det är inte många.
  Men; har du personligen upplevt dig kränkt på grund av dina ateistiska åsikter? Jag tror faktiskt inte det. Brukar folk tro att du är mindre begåvad, lite ”efter”, eller mindre värd för att du är ateist? Brukar folk tro att man kan förlöjliga dig och ta dina åsikter på mindre allvar för att du är ateist?
  Jag, till skillnad från dig, får möta den mentaliteten i dagens samhälle, av sådana som dig.

 8. Hej Emma.

  Jag ska försöka förklara vad jag menar.

  Först och främst vill jag verkligen inte kränka någon! Tvärtom – jag har många kristna vänner och bekanta och är det så att någon av dem inte vill diskutera religion utifrån ett kritiskt perspektiv så är jag den första att acceptera det! Jag hyser åsikter, dem som blir kränkta av dem låter jag bli att framföra dem till! Det är viktigt.

  För det andra så vet jag att kristna varken är mindre begåvade, mindre värda eller efter! Däremot så tycker jag att ni har fel. Min inställning till kristna är ungefär som min inställning till moderater. Jg tycker de har fel, men de är inte dumma i huvudet. Om jag är ”hård” i min åsikt om människor som tror på någon Gud så beror det på att jag, i min värld, inte kan se att någon Gud existerar. Har jag kränkt dig ber jag om ursäkt för det, men i mina ögon är Gud en sagofigur. I dina ögon är han inte det. Det accepterar jag.

  För det tredje – nej, jag har aldrig blivit retad för min ateism, och beklagar djupt om du har blivit det för din religiositet. Det jag menar med mitt inlägg är bara att jag faktiskt blir kränkt av att kristdendomen görs till norm, att man inte skiljer kyrka från stat, och så vidare.

 9. Vad tror ni hade hänt i USA om koranen låg i varje hotellrum på varje hotell? Även om Sverige är huvudsakligen kristet betyder inte det att man ska pracka på andra ens religion. Ska man kränka ateister bara för att några få mytologi-instresserade affärsmän känner sig tryggare med bibeln i rummet? Man kan inte vara alla till lags, det förstår jag också, men om man låter hotellrummen vara hotellrum och håller religionen kvar där den här hemma, i kyrkorna, synagogorna, osv. så kränker man väl ingen. Ni kan väl inte mena att kristna människor blir kränkta om det INTE ligger en bibel i hotellrummet..?

 10. Tja John! Blir så glad över att det finns såna som du och som vågar kritisera religion öppet. Jag håller med om varenda ord! Stå på dig mot ortodoxerna! Nikko

 11. Den centrala frågan här är väl vad hotellverksamhet och religion har med varandra att göra överhuvudtaget. När jag bor på hotell förväntar jag mig att förses med en säng, ett badrum, tvål och handduk, kanske en tv, osv – däremot inte en specificerad uppsättning böcker. Varför tar inte Göran Skyttes djupt troende kristna affärsmän helt enkelt med sig en egen bibel i resväskan? Problem solved.

 12. Det är lätt att mena att religion inte har någon betydelse för Svensken idag, men efter att ha läst igenom bloggar och inlägg i Gideonitbibelsdebatten inser jag att så inte är fallet. Religion har en ENORM betydelse för människor såsom denna bloggs skapare, samt många av dess kommentatörer. Jag, som kristen och präststuderande blir enormt nyfiken, om nu dessa ”sagor” (vill ju säga att vad det innebär att vara religiös är i de allra flesta fall grovt misstolkat, men det är ytterligare en debatt som vi inte behöver gå in på just nu) är så meningslösa och om allt vi nu tror på är så fel, varför uppröras? Varför inte bara låta ”en välsignelse” vid majbrasan gå obemärkt förbi? Varför inte bara strunta i den där bibeln på hotellrummet, eller om den nu sticker i ögonen lägg den under sängen. Visst finns det ett fåtal, som utövar ett aktivt ”påprackande”, men kom igen, hur många är de egentligen? Och kom inte och säg att du är rädd för att övertalas, du verkar ju vara på det klara med var du står. En sak är säkert religionen verkar inte vara betydelselös i dagens Sverige, tvärtom det är nåt oerhört laddag.

 13. Jenny!

  Amen till att religion inte är betydelselöst idag – besöks- och kommentarsrekord på min lilla blogg tyder om inte annat på det.

  Du svarar inte på grundfrågan:

  – Varför bibel i hotellrummet? Varför inte det socialdemokratiska partiprogrammet? Koranen?

  – Varför välsignelse på nationaldagen eller valborg? Vilka signaler skickar det, tycker du, att en kristen präst får företräde på Sveriges nationaldag?

  Lycka till med studierna!

 14. Religion handlar framfor allt om att utesluta andra manniskor fran sin egen varldsuppfattning. Eftersom man som religios hela tiden foljer en ”inre kansla” – en personlig tolkning av guds ord och den egna kommunikationen med en gud (dvs kanslor eller ord som kommer fran ett mystiskt medium genom universum in i kroppen..utan att nagon religios verkar intressera sig for hur det gar till) motarbetar man en enhetlig kommunikation med andra manniskor.

  Vetenskap och Konst handlar tvartom om att finna de minsta gemensamma namnare mellan alla manniskor, musik, matematik exempelvis, forenar manniskor i det minsta bestandsdelar som gar att enas om. Detta eftersom detta gar att observera och kanna, se, uppfatta och dessutom med sa lite egna tolkingar som mojligt. En meter ar en meter. En ters ar en ters. Den mystiska sker i att vara hjarnor saknar formaga att tydligare uppleva universum an vad som behovs for att vi ska overleva och fortplanta oss. Vi kan inte se bakterier med blotta ogat och vi kan inte tanka oss univsersums slut, pga att det inte behovs. Vi maste acceptera att mindre gemensamma faktorer an det vi kan forsta kommer vil aldrig att finna. Att skapa regler och fantasivarldar for denna mystik genom att kalla dem for religioner ar onodigt. Godhet existerar for att det gagnar livet pa jorden, inte for att en ande vill att det skall finnas.

 15. orsaken till att religiosa beteenden upplevs som stotande for en Ateist ar for att det handlar om intellektuell konsekvens. En Ateist kanner ett enormt behov av att visa uppskattning av livet och att kanna djup samhorighet med manniskor. Denna samhorighet forstors av att manniskor anvander sig av pahittade och onodiga sagor som inte har nanting med verkligheten att gora. Om vi sade: Vi har samlats kring majbrasan for att vi manniskor ar ensamma i Universum bland Solar, tomhet och gasplaneter och vill uppleva det markliga och osannolika att just vi far uppleva denna stund, som aldrig kommer tillbaka och som upphor i den stund vi slutar leva.. da vi multnar till atomer och skjunker tillbaka in i universum till kaos.. det markliga att vi under nagra fa ogonblick i universums historia far uppleva det, inte som en sten eller fisk utan som en manniska, DET ar vad vi firar runt majbrasan.

  Att saga att en ande bestammer over oss och att vi skall dricka blod fran hans son, som fotts av en oskuld och som borjade leva efter att han verkligen avlidit och en massa andra tokigheter.. ja aven om man som kristen inte tror pa nagot av detta knasiga sa ar det med himlen sa knasigt att man blir generad.. det e klart man kanner att det blir dalig stamning. Att dessutom dyra dyra kyrkor byggts upp kring all denna tro och har sadan makt fortfarande over var sociala vana. Religionen har totalt tagit over alla ceremonier, och blandat in sig i sadant som borde vara fritt fran vidskeplighet.

 16. Jesus betyder kärlek.
  Det är Jesus vi alla egentligen letar efter.
  Alla människor kommer till slut till en punkt (/ punkter) där de tvingas välja mellan konflikt, hat mot andra eller kärlek, förståelse. Mörker eller Ljus. Utan Gud eller med Gud. Ateist eller religiös.
  Om inte gud finns, och Jesus fran Nasaret inte var hans son. Vad har vi då för skäl att VILLKORSLÖST älska varandra som medmänniskor i guds skapelse? Logik kanske? Eller att det är praktiskt i slutändan? De där argumenten räcker inte till. Gud vill att vi ska älska varandra.
  Det är VILLKORSÖSHETEN det handlar om. Hur ska annars palestiniern förlåta juden som skjutit hans son? Hur ska ”fallet Louise” förlåta den sketna omvärld som utan anledning försatt henne i helvetet? Hur ska juden förlåta palestiniern vars son blev självmordsbombare? Hur ska annars änkan som förlorat sin man den 9/11 kunna förlåta den diffuse arabiske fienden? Hur ska annars den svarte sydafrikanen kunna ha en vit fd. aphartheid anhängare som uppskattad granne?
  Listan skulle kunna göras ganska mycket längre.
  Det här är allmänmänskligt! Kristus är det enda som förmår ena den här världen. Gud har skapat alla människor, det är var plikt att inför gud att älska varandra.
  John;
  – Religionen hör inte alls bara hemma i kyrkor, synagogor osv.. Den omger oss överallt. Den innebär vägledning för människor att behandla varandra schysst, att uppnå andligt lugn och fullkomlighet.
  Det handlar altså inte om tomtar och troll, utan kärlek.
  – Du säger i ett av dina inlägg (till Emma) att du inte kan se att nagon gud existerar i den här världen. Det är för att du väljer att se det sa. Det är finessen med det hela.
  Gud är ljus.
  Jag ser mig själv som en djupt religiös människa. Det är inget som syns på gatan. Jag är inte med i någon typ av religiöst samfund. Jag pratar inte särskilt ofta om religion och lever ett normalt liv.
  MEN, jag tror att mina medmänniskor uppskattar väldigt att jag älskar Jesus. Trots att de inte vet om det.
  Lycka till!

  Hälsningar
  Kristofer

 17. Om ni kristna blir upprörda över detta så finns det bara en sak att göra.
  Vänd andra kinden till ! Ni får er belöning i livet efter detta. Det är ju det som är er dogm så varför tar ni inte och följer den ?

 18. Eriks inlägg ovan sätter fingret på den ömma punkten: om det aldrig hade legat några biblar på hotellrummen hade ingen protesterat över avsaknaden av biblar. Just att det kristna tolkningsföreträdet ifrågasätts, bilden av Sverige som ett ”kristet land”, är det som väcker ursinnet hos de troende. Men Sverige är inte ett kristet land längre, om det ens någonsin varit det på djupet. Den kristna repressionen har ju inte lyckats utplåna hedniska riter som midsommarfirande!
  Och, ja, jag är medlem i Humanisterna.

 19. Det är väl bra om det finns en bibel på rummet ifall dasspappret tar slut.

 20. Tack ska du ha. Grekiskan är avklarad nu så resten av studierna ska väl gå bra hoppas jag…

  Nu till saken: Jag tycker att det är helt ok om det ligger en koran på hotellrummet. Det tycker jag faktiskt till och med att det borde, med tanke på att vi i Sverige idag har många muslimer. När det kommer till det socialdemokratiska partiprogrammet, gillar jag det personligen starkt, men som du förmodligen kommer förstå av nedanstående resonemag kan jag inte se att detta har samma funktion som en religiös skrift (religion och partipolitik bör vi dessutom hålla åtskiljda).

  Människor befinner sig ständigt i många olika livssituationer, ibland krisartade sådana. Detta gör sig ibland påmint. I ensamhet på ett hotellrum, under en resa el likn. kan dessa situationer många gånger göra sig mer påminda än önskvärt. Bibeln (jag gör inte anspråk på detsamma hos Koranen, eftersom jag i respekt för en rättrogen muslim vet att det är av vikt att säga att Muhammad är skribenten), är en samling skrifter av människor som nedtecknat sina och andras erfarenheter av Gud och dennes ledning i deras liv. Denna flertusenåriga skrift är späckad med berättelser om människans liv många gånger fyllda av vånda, livsleda och ångest men ibland också av kärlek, glädje och samhörighet. Trots att vi ibland kan tycka att denna bok beskriver blodtörstiga och hämndlystna berättelser, kan vi om vi tar ett steg tillbaka mycket snart konstatera att människan tycks brottas med liknande situationer i vår egen samtid. Våra livssituationer må se olika ut, men känslorna där bakom (kärlek, ångest, tvivel, hat) verkar vara desamma. En bok som på ett så mångfasetterat sätt skildrar människans liv i olika situationer, och som också vittnar om hur människor i andra tider satt sin tilltro, sin förtröstan och sitt hopp till det vi kallar Gud, kan vara rent av livsavgörande i vissa skeenden. Bibeln (såväl som Koranen) har burit många människor genom till synes bråddjupa avgrunder i livet. Det hopp denna laddade bok faktiskt gett till den enskilda människan genom tiderna, tycker jag är ett mycket bra argument för att den ska finnas som ett valalternativ till alkohol och porr, som ju är ett annat sätt att hantera sin tomhetskänsla eller sin ångest med.

  När det gäller Valborg eller nationaldagen, så håller jag med om att det i ett ofentligt sammanhang inte bör sättas vare någon religiös prägel på det hela, då det inte är några religiösa högtider. Men generellt vill jag säga att om man kunde välja att se religionen som en tillgång och en möjlighet (som ingen på något sätt måste välja) istället för något som hotar och vill bestämma över människor, så tror jag att vi alla skulle må bättre i dagens Sverige där utbrändhet och depression är utbrett. Men det är ett ömsesigt ansvar som krävs i så fall. Både från oss ”religiösa” och er ”icke religiösa” (även om jag själv avskyr att tala om oss och dela upp oss i dessa termer).

 21. Jag vet inte hur det är med dig, men när jag bor på hotellrum så ÄR jag faktiskt kapabel till att inte läsa Bibeln som ligger där… men de kanske har förhäxat de exemplar som du har kommit över? Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för min ironi i sådana fall.

 22. John, Det finns inga ateister, du kan kalla dig det, men innerst inne tror också du!
  Heja Skytte, tack för din krönika, håller fullständigt med dig. Sverige är ett kristet land, låt oss slå vakt om det!

 23. Alla ideologier missionerar.

  När jag rest i andra länder har jag tvingats leva med all sköns propaganda och all sköns regler baserade på ideologier jag knappt förstår. Ingen skulle stödja mig om jag ifrågasatte och försökte förändra. Då är det så självklart att respektera och tolerera det utifrån komna.

  Jag har inga förväntningar att alla ska dela den kristna tron. Men eftersom så många svenskar ännu bekänner sig till denna tro lär den inte försvinna bara för att en del önskar det.

  Kränkt av att majoriteten inte delae ens uppfattningar… kränkt av att en ideél förening skänker biblar till hotellen. Biblar som ligger i en byrålåda… Men kränkt av porrkanalerna får man inte vara…

  Anar att det inte handlaR OM DYLIKT…utan om något annatt

 24. Ping: Top Posts « WordPress.com

 25. För att vara kränkta och toleranskrävande är det mycket underligt att man själv bemöter sin medmänniskor på det sättet. Och ni är toleranta ? Och ni kränkte inte någon ? Är det någon mer än jag som försiktigt undrar om det var ett glashus som lät av en krasch? Jag vill lite stillsamt undra om man inte skall föregå med gott exempel och inte vara på samma låga nivå man anser andra är. Hmmm………intressant……
  Nå om jag med mina stillsamma undringa har kränkt någon humanist så ber jag verkligen om ursäkt och hoppas att ni inte för den skull vill spika upp mig på ett kors!
  Med synnerligen vänliga och okränkande, försiktiga samt ödmjuka hälsningar till alla de kränkta. Ps. vill ni följa med till Afrika och hjälpa till med riktigt kränkta och torterade offer så säg till, resan gratis och bostad (enkel) mat så att man överlever?
  skriv här på forumet och visa gärna edert intresse för de verkligen utsatta barn och människor.
  LE

 26. Jag är kristen och har hjälpt muslimer med deras ramadan-tabeller inne på fängelser, samt min familj arbetade med flyktingar under andra världskriget. Kristna släktingar (icke judar) satt i Birkenau där de plågads av ateistiska Nationalsocialister som hatade allt vad religion hette. de föregicks av ateistiska humanetiska läkare som utrensade handikappade barn i tiotusentals på sjukhusen. SÅ KOM INTE OCH SNACKA OM ATT RELIGIONER HAR STÄLLT TILL DET. SE PÅ NAZISMENS ATEISTISKA HAT TILL, Kristna, Mosaiskt troende Judar, Troende muslimer, Budhister och andra. 13.8 miljoner totalt. Lenin/Stalin/Brezjnev mfl. 78 miljoner utrensade. Mao dze dong 100 miljoner utrensade, ja det är fina ateister det, FINFINA SOCIALISTER AV ALLA SORTER SOM HATADE RELIGIONEN. SNACKA BORT DETTA FAKTUM GÅR INTE OM NI INTE SKALL VARA HISTORIEFÖRNEKARE OCH FÖRINTELSEFÖRNEKARE. Kom igen bevisa motsatsen i så falla blir ni de första i världshistorien, men NI kanske är smynazister hela bunten ??

 27. Aftonbladet var ju pro-nazistisk under perioden 1927 – 1942 med årliga A-rasbarns tävlingar som vi kunnat åse på SF-journalfilmer med Skoglund som referator. Avslöjat av Jan Guillou i Tv-program. LO-styrelsen lånade ut sin lokal på Grevgatan till tyska legationens Gestapoavdelning vilket var en stor skandal efter kriget.
  Per Albin Hansson vek sig för Nazisterna under andra världskriget. Jo jo det är snyggt.
  Ända fram in på 1990-talet satt det gamla Nazister i ledningen för Socialdemokraternas egen tidning Aftonbladet. Dessa sparkades ut i och med att det avslöjades på 1990-talet. Tvi och usch för socialismen, oavsett om vi kallar den för NationalSocialistiskaDemoktratiskaArbetarePartiet (NSDAP) eller SocialistiskaArbetarePartiet SAP ( som Socialdemokraterna egentligen heter) eller InternationalSocialistiskaKomitern allt lika vidrigt hatande och hetsande. Man blir KRÄNKT av att se och höra dem ropa ut sitt hatande speciellt vi som har haft vänner och anhöriga som suttit i koncentrationsläger och utrotningsläger, varför? Jo för att de var KRISTNA. Punkt.
  Att ni inte skäms…………stackars Er men jag hoppas att ni inte lider som vi de facto HAR GJORT AV ERA ÅSIKTSVÄNNERS HAT OCH MÖRDANDE….jag ber verkligen för att inte NI råkar så hemskt ut. vill ni kan vi ses framför TV-kameror där ni får gå upp till bevis med namn och ansikte. Jag är inte rädd är NI ??

 28. JOHN JOHANSS…JAG UTMANAR DIG TILL TV-STUDIO,,,, I DIREKTSÄNDNING att svara på vad jag här har sagt och skrivit. DIREKT I SvTV INFÖR HELA SVENSKA FOLKET. SÄG JA OCH JAG PRATAR MED REDAKTIONEN OMEDELBART !!!
  Upp till bevis NU!!

 29. JOHN JOHANSSON !
  JAG UTMANAR DIG ATT I DIREKTSÄND TV FÅ GÅ I SVAROMÅL PÅ VAD JAG HÄR TAGIT UPP!
  OM DU SVARAR JA RINGER JAG REDAKTIONEN DIREKT…..!

  L.E.

 30. Lars-Erik, tagga ner lite!

  Jag har aldrig, ens i mina tankar, jämfört kristendom med nazism, stalinism eller annat elände. Det är två helt skilda saker. Jag är emot religion [inte emot religiösa], inte alla kristendomens värderingar och framförallt inte allt det som kristna människor uträttat.

  Många av mina närmaste vänner är varmt religiösa, och jag har ingenting emot dem för det.

  Jag tycker du tar i lite för mycket när du liknar mig vid förintelseförnekare, det känns inte som du har något fog för det i det svar jag skrev på Göran Skyttes ganska raljanta text.

  I och med att mycket av det du skriver är felaktigt, är det svårt att svara dig – men en reflektion vill jag göra. Det var faktiskt en och annan socialist som tillfångatogs av nazisterna också, vi var inte direkt deras åsiktsvänner och kamrater.

  Mvh, John

 31. Kära Unga Herr Johansson!
  Jag vet att den yngre generationen har haft stora svårigheter i sina liv inte alls lika svårt vi haft men vi fick i allafall lära oss att läsa. Nå jag skall ej raljera över om det återfinnes sådana svårigheter hos dig unge Herr Johansson, men nu förhåller det sig så att; Jag påvisade att ni socialister av trenne olika skolor med samma ursprung har gemensamma intressen i och med förföljelser av Kristna. Det vill säga att det är NI inte kristna som intager samma ståndpunkt med era andra socialistkompisar i Kina, Cuba, NordKorea, Ryssland, Vitryssland för att inte tala om den historiska kopplingen ni har i Socialistiska Arbetar Partiet (Socialdemokraterna) tillhörande Socialist-Internationalen. Var är kommentaren om Aftonbladets moderna Nazistkoppling och även den historiska. Förresten blev inte Aftonbladet fällt för att tillsammans med NyNazister stå utanför en känd poliskommisaries dörr och hota med pistol arrangerat av Aftonbladets journalist. TIG INTE NU UTAN SVARA !!

  Sanningen kan bliva pinsam men sanningen skall göra eder fria heter det ( ur den kristna läran) INTE arbeit macht frei, vilket är skrivet av en tyska humanetiker som var ateist. Man tyckte det var roligt att förvränga den kristna läran.
  TIG INTE NU jag påstår att DET VAR NI SOM ÄR KOMPISAR MED NAZISTERNAS LÄRA MOT den kristendom som alla våra lagar i Sverige är hämtade från. DU skall nog vara glad över att vi kristna har och fortsätter att föra fram att alla människor är födda lika och är lika älskade av GUD ty då säkerställes din yttrandefrihet samt vi värnar om dig och ditt liv som för oss är heligt nåt som INTE återfinnes i ett enda rent socialistiskt styrt land. Jag vill ha svar på MIN fråga INTE din felhänvisning.

  Läs inte fel igen nu John.

  MvH
  Lars Erik

 32. JOHN LÄS MITT INLÄGG APRIL 19 2007 Kl: 0251 AM SÅ SER DU ATT DU INTE HAR LÄST INNANTILL. Tablå!
  L.E.

 33. John!
  Bara så att du vet, så hittade jag nyss en del av min gamla korrenspondens med Godsherrn: Göran Persson. Du förstår det var jag som kom med hela idén om att inrätta en åminnelsedag av förintelsen som skulle gälla samtliga utsatta folkslag och grupperingar. Nå varken jag, grundaren eller Romerna samt andra grupper blev inbjudna. Hela fina showen ”stals” av Er Socialister”. Jag förde ett riktigt oväsen i massmedia och hotade G.Persson att dra med mig hela mediadrevet upp till Rosenbad om han inte tillsåg att åtminstånde romerna fick bli inbjudna till den dag, vilken jag kommit på i helhet som i detalj. Lustigt nog så tappades 68 % av hela det tänkta evenemanget bort i hanteringen och kvar blev en patetisk ”fingertutt”. Jag har pappren kvar som är juridkiskt bindande så jag ser fram mot ditt svar på ovanstående!

  L.E.

 34. Lars-Erik,

  Återigen, jag tycker hela ditt resonemang är något överdrivet mitt ursprungliga. Att jag är religionskritiker innebär självklart inte att jag tycker det är rätt att ateister är bättre människor än religiösa. Jag tycker annorlunda än religiösa, så ser jag det. Det innebär inte att jag är bättre eller sämre än någon annan. Och följdaktligen innebär det inte att alla ateister alltid är guds bästa barn, så är det givetvis också.

  /John

 35. Unge Herr Johansson!
  Nu satte du dit dig själv. Du motsäger dig själv eller så är du nu beslagen med lögn, Herr John Johansson. Du har ju högst upp på denna sida uttryckligen såsom första mening med eftertryck påpekar att DU SÄGER EXAKT som följer och jag citerar : ”JAG ÄR STARKT RELIGIONS-FIENTLIG. SÅ ÄR DET. DET BEHÖVS INTE KLÄS IN I NÅGRA ORD JAG ÄR RELIGIONSKRITIKER- OCH DIREKT FIENTLIG TILL RELIGION” Slut exakt citat från denna sidas inledande presentation av dig. HA!
  Tablå min unge gunstig man, du är härmed avslöjad offentligt och utskrift från denna sida. DU FAR MED LÖGNER. Hur kan du som offentlig person och representant för Socialdemokraterna de facto gå ut med osanna uppgifter. Om du inte förstår vad orden betyder så vill jag se närmare på dina betyg vilka går att rekvirera då de äro offentliga handlingar. Detta är en NYHET !
  Nehej du, JAG UPPMANAR ALLA ATT LÄSA INNANTILL PÅ DENNA SIDA OCH DETTA SKALL SPRIDAS. OM DU BORTREDIGERAR DETTA SÅ SYNS DET ÄNDÅ DÅ JAG NU ”TAGGAR” INFORMATIONEN SÅ ATT DET LÄTTARE GÅR ATT SPÅRAS TILL DITT IP.

  ”AVSLÖJAD ÖREBRO-POLITIKER ”!

  Sanningen skall alltid segra, även om många politiker försöker slingra sig.
  fattar du att du nu har gjort bort dig totalt !

  Adjö och lycka till jag skickar kopior om allt detta till tidningar och dessutom till mina vänner på ”kansliet på Sveavägen” där jag har flera vänner. Har du aldrig hört talas om Broderskapsrörelsen inom S. aj aj då. Adjö och lycka till med ditt Nya jobb!!

  Fides, Veritas, Deus
  Lars Erik Bergqvist på bloggen

 36. Man bör akta sig för att motsäga sig på en blogg. detta varnade mig den trevlige Sigge Eklund för, han borde veta som är oerhört flitig och stringent bloggare med hög bloggmoral och som har sett många som gjort som du och sedan avslöjats !!
  Aj aj aj John…. detta var inte bra…!

  Men jag skall be för dig om du nu hamnar i kylan då alla kan se att du inte riktigt håller hela vägen ut…..så att du slipper frysa i framtiden!!
  Mvh
  L.E.

 37. Alla ni som har frågor att ställa direkt till John kan ringa omedelbart till 019-16 71 00
  eller lämna edra frågor till honom på 019-167126 eller till fax 019-167109
  Eller till huvudkansliet i sthlm. 08-7002600 och be att få tala med pressansvarige!
  Ni kan även gå in på http://www.socialdemokraterna.se eller skicka mail till Info.@sap.se

 38. Gode Lars-Erik,

  Du behöver inte oroa dig för att jag ska bortredigera någon av dina kommentarer – det vore mig fjärran! Tvärtom så uppskattar jag ditt engagemang i den här frågan.

  Har jag uttryckt mig respektlöst, klumpigt eller illasinnat så ber jag uppriktigt om ursäkt. Jag reagerade kraftigt på en kolumn i Svenska Dagbladet från Göran Skytte, proffstyckare och betald krönikör, när han skriver ner oss ateister. Om du är sårad över vad jag har skrivit tar jag hemskt gärna bort mitt inlägg som är grunden till allt detta – det känns som att det har fått något för stor betydelse.

  I min reflektion, publicerad här på bloggen lördagen den 14 april, skriver jag att jag är stark religionskritiker och fientlig till religion. Så är det. Men min fientlighet (som snarare ska läsas som att jag personligen inte gillar religion, men helt och fullt accepterar att andra människor gör det utan att på något sätt vilja sätta en fot emellan mig och deras rätt att utöva sin religion) är riktad mot fenomenet inte på något sätt en sådan fientlighet som ger anledning till dina reaktioner.

  Jag tycker att denna värld är tillräckligt stor för att rymma alla människor, med alla trosuppfattningar eller religiösa uttryckssätt. Jag har uppriktigt ingenting emot religiösa människor – jag känner många människor som är aktiva i Broderskapsrörelsen – och jag har givetvis heller ingenting emot dem. Uppriktigt sagt – några av de socialdemokrater jag gillar allra bäst är just Broderskapare!

  Låt oss konstatera att du och jag tycker annorlunda i frågan om religion. Jag accepterar det, och hoppas att du accepterar hur jag känner.

  Med vänliga hälsningar, John Johansson.

 39. Ping: Religionskritik och motstånd mot köp av sex - två kontroversiella åsikter « John Johanssons blogg - politik i Örebro, Sverige, EU och Världen

 40. Hallå Lars Erik Bergqvist!

  Du verkar vara allt annat än en lugn och stillsam religiös människa. Snarare uppfattas du som överdriven och oseriös.

  Jag håller med John Johansson i det mesta. Du måste tagga ner.

  Jag slår vad om att du har religösa föräldrar som indoktrinerat dig sedan barnsben. Det är detta som vi ateister och humanister måste ta tag i. Vi tänker inte tolerera att människor går runt och tror på gud, tomtar, jungfrufödlsar, troll, spöken och annan skit mot bättre vetande. Och dessutom för över detta till våra barn. Barn som ALDRIG hade blivit troende om de inte indoktrineras. Ingen männsika blir religiös om de inte påverkaas i denna riktining, det har många studier visat!

  Börja också läs lite vetenskaplig litteratur istället, bli lite källkritisk och se vad som händer omkring oss. Bara under den tid jag spenderat på att skriva detta inlägg har förmodligen ett antal barn dött av svält i Afrika, några kvinnor blivit misshandlade av sina män i Örebro och ett flertal blivit skjutna av illegala vapen i USA. Var fan är Gud någonstans? De enda som kan hjälpa oss är vi själva, vår samhörighet, vår fullständiga ensamhet som människor måste ge oss kraft att fokusera på att hjälpa varandra. Glöm Gud! Glöm Jesus!

  /Henrik

 41. Ja det är bara att konstatera att du är en typisk politiker som aldrig ger svar på konkreta frågor, utan det slingras än hit och dit. Skall det vara så svårt att svara.
  Men visst för all del fortsätt just så här så är det garanterat att ni aldrig mer kommer till Sagerska Palatset som just ditt parti inköpte och rustade upp. Lustigt nog så var det kapitalisten Carl Bildt som i stället valde att bo kvar hemma i sin vanliga lägenhet och cykla till jobet var dag såsom statsminister han var. Säpo var tvugna att följa efter i sin bil. Sagerska Palatset heter det ju ty Sagerska Huset ligger på en annan adress bortanför Norrmalmstorg en bra bit från Sagerska Palatset, men Ni i S gjorde ju vad ni kunde för att tona ned edra nyrikesfasoner och uppkomlingshysteri. Sagerska Palatset var ju Ingvar Carlssons ”käpphäst” fastän de borgerliga tyckte det stack i ögonen av detta lyxpalats. Sagerska Palatset, Harpsunds Slott som ”helgstuga”, Bommersviks Herrgård som fest o party-herrgård där fyllefesterna har avlöst varandra så till den milda grad att Södertälje taxi till slut vägrade att köra till o från varför Hårdbäcks limousin-service startades och körde fyllegrisarna då de skulle in till Hotell skogshöjd ”och jaga lammkött” som man skrek högt om. Sedermera inköptes Torpa Slott, vars slottsbyggnad ej dög utan istället byggdes en jättelik herrgård på tomten för nästan 20 miljoner med speciellet fördelaktiga lån via ”rörelsen-ägdas” försorg. NEJ DU fortsätt på er omoraliska och ateistiska mammon-linje där ni roffar åt er och Er rörelse rycker i dödsvåndor, fortsätt bara precis som vanligt SVARA INTE ALLS PÅ MINA FRÅGOR strunta i allt, håll för öronen och uppträd på samma sätt som du hitintills har gjort SÅ HJÄLPER DU DEN BORGERLIGA REGERINGER ATT SITTA KVAR!
  En liten fågel viskade i mitt öra ”John ser sig gärna som intellektuell”. Hmm…….
  Intellektuell nej nej tack hellre intelligent.
  Tack för att du hjälper till och gräver en grav åt socialismen.
  Du förstår inte vad du själv har gjort här på ditt lilla forum. detta kommer att användas mot Er i nästa valrörelse. Tack för serveringen. !!!!
  Lurad….??? Nja det skall väl vara av dig själv då, ty sanningen går aldrig att stoppa bara hejda för en liten stund…….!!!
  Lycka till nu och lev i din bubbla, lova mig det och för all del ta ingen som helst notis om att svara utan fortsätt att inför alla vara lik Göran Persson och andra.
  Jag avrundar endast med och säger DU ÄR EN PRYDNAD FÖR SOCIALISTISKA ARBETARE PARTIET SOM SOSSARNA EGENTLIGEN HETER DU ÄR EN TYPISK POLITIKER, PRECIS SOM DINA KOMPISAR SOM MISSKÖTTE TSUNAMI-KATASTROFEN INFÖR HELA SVENSKA FOLKET. Ni skäms aldrig Fortsätt och tack för det!
  Hej svejs ”Storfräsarn & Högmod går alltid före fall”

  Lars Erik B
  Bespottad kristen arbetare

 42. PS. DU SKALL INTE ALLS TA BORT NÅGOT UTAN LÅT ALLT STÅ KVAR SÅ ATT ALLA KAN DRA SINA EGNA SLUTSATSER! Folket måste väl få se vad som sagts och du har väl inget att skämmas för eller hur ??

  Och du John DU HAR FORTFARANDE INTE SVARAT PÅ ALLA MINA FRÅGOR!
  Hur var det med att läsa innantill hmmm…?
  Jag väntar fortfarande och väntar till Helvetets eldar fryser till is, ty jag är det mest envetna som du träffat på i hela ditt liv.
  NÅÅÅÅ, VAR ÄR SVAREN, VAR ÄR SVAREN VAR ÄR SVAREN VAR ÄR SVAREN
  Har du uppfattat frågan äntligen? Jag kommer att tjata på i hela Sverige. Du skall få stå för dina ord……NÅ var är SVAREN ?
  LE

 43. Ingen tar skit i de lättkränktas land. Det är titeln på David Eberhards läsvärda andra bok.
  Self blir jag kränkt varje dag. Nuss in MacaDonalds när två mc-grabbar trängde sig före i köen. jag blev verklich kränkt. Himmel unt pannkaka mit der Schweden uber alles i der welt

 44. vad är tillåtet i det offentliga rummet??? få saker är objektiva det mesta är subjektivt tycker jag, även din åsikt.

 45. Om du inte visste det bor vi i ett kristet land. Om skolavslutningar i kyrkan får dig att må illa tycker jag att du ska se över om du ska fortsätta i kyrkan. fast var ska man bo då? Finns det ett land utan religion. Man får nog bosätta sig någonstans mitt i stilla havet i en ubåt om man inte vill ha med religion att göra!!!

 46. Om du inte visste det bor vi i ett kristet land. Om skolavslutningar i kyrkan får dig att må illa tycker jag att du ska se över om du ska fortsätta i kyrkan. fast var ska man bo då? Finns det ett land utan religion. Man får nog bosätta sig någonstans mitt i stilla havet i en ubåt om man inte vill ha med religion att göra!!!

 47. Jag skrev lite fel som Hm!!

  Om du inte visste det bor vi i ett kristet land. Om skolavslutningar i kyrkan får dig att må illa tycker jag att du ska se över om du ska fortsätta bo i sverige. fast var ska man bo då? Finns det ett land utan religion. Man får nog bosätta sig någonstans mitt i stilla havet i en ubåt om man inte vill ha med religion att göra!!!
  Och sen att du kallar dig kränkt. Då har du inte upplevt mycket. Om du kallar dig kränkt avv det vet du förmodligen inte vad ordet betyder eller så försöker su få uppmärksamhet och gör vad som helst för det!!! Läs ”Inget tar skit i de lättkränktas land” innan du uttalar dig så korkat nästa gång!!

 48. Sverige är sen år 2000 inte ett kristet land utan ett sekuläriserat land utan statskyrka

 49. Ännu denna dag där ingen längre bryr sig om att titta eller bry sig om denna religionsfientliga persons hatande…..så har denna Socialist svarat på de enkla frågorna. Nu har det gått sex år (6 år) sedan senaste inlägget och han har fortfarande inte svarat. Fantastiskt inte undra på att Socialistiska Arbetare Partiet SAP som Socialdemokraterna egentligen är inregistrerade som (lögner och åter lögner) åkte ur valet på rumpan. Tragiskt att den ”Religionshatande och uttalade religionsfientlige” slut citat, John Johansson (S) inte längre har några efterföljare. Men så kanske det går då man hatar och uttalat är fientlig mot sina medmänniskor. Själv tycker jag bara synd om stackars ensamme J.J. Lev nu väl och lycka till i din hatande och fientliga ensamhet. Hej Då ! (6år efter senaste inlägg)

 50. råkade trilla in på denna diskussion något år försent..Intresssant när massa tyckare bankar på varandra..diskussioner spårar ju så lätt ut. Så en fråga vilket parti avses med ”socialistiska Arbetarpartiet” sossarna i Sverige heter Socialdemokratiska arbetarepartiet” eller ännu mer nogräknat: ”Sveriges socialdemokratiska Arbetareparti”

 51. Så har det nu gått 8 år sedan denne Fientligt inställde person skrev såsom han gjorde.
  Vad har hänt sedan dess ?
  Skandaler i massor av girighet och mammon-drivna politiker som blir ”fartblinda” som om de skulle köra motorcyklar i korridorerna på sina flotta kanslier. Tragiskt. Samhället nedmonteras och kyrkorna är knökfulla av desperata, hungriga, hemlösa, förtvivlade människor. Svenska människor som inte har nånstans att bo, äta, sova som arbetar men inte kan få nån lägenhet (som M.Wallström, Löve´n mfl) utan med sina barn måste bo i källare och på vuindar i minusgrader. Migranter och flyktingströmmar. Det översvämmas med nya människor, men Inga nya kommunala bostäder, sjukhus läggs ned, äldrevården försvinner, kommunala äldreboende stängs ned, man inför betalning för akuta ambulanstransporter till sjukhus (200:- enkel akutresa),
  skolor stängs ned, alla service skärs ned men pamparna skor sig med porrklubbar vid sprit och sexfester som kan klasas som rena orgier i Kommunals nattklubbslokaler för 100-tals miljoner på arbetarnas bekostnad om 500:-/månad från deras lönekuvert. Då har jag inte ens nämn de olika lyxhotellen i Italien på Cuba i Frankrike samt i Spanien.
  Stackars människor !!
  Och då har jag ännu inte nämnt migranterna, samt flyktingströmmarna. Ja jisses !

  Jag undrar nu vart unge Herr Johansson tagit vägen?
  Är du fortfarande hätskt fientlig mot kristendomen, som faktiskt kom med idén och globalt skapade själva asyl-rätten som vi kristna införde fastän den sekulära världen redan för 1500 år sedan stretade emot. Är du herr Johansson även emot denna vår kristna uppfunna och införda Asylum-rätt ?

  Vore intressant med ett svar.
  Mvh
  Lars Erik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s